Zoeken

Ramadan en coronavirus combineren: WHO geeft raad

23 april 2020 - 13:10 - Wereld

©

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft enkele aanbevelingen gedaan om moslims te helpen tijdens de maand Ramadan.

Net zoals in de vorige jaren heeft de WHO advies gegeven over hoe men moet eten tijdens de Ramadan om gezond te blijven. Zo wordt aangeraden om veel water te drinken tussen de iftar en de suhoor en het vasten te verbreken met drie dadels.

Wat betreft de coronacrisis, raadt de organisatie aan om de social distancing te respecteren, moskeeën gesloten te houden, samenkomsten in het openbaar en verplaatsingen te verbieden. Religieuze en sociale evenementen tijdens de Ramadan moeten ook verboden worden.

Volgens de WHO werd nog geen onderzoek gedaan naar het vasten en een verhoogd risico op een besmetting met het coronavirus. Gelovigen die in goede gezondheid verkeren zouden dus zonder probleem moeten kunnen vasten tijdens de Ramadan. De organisatie benadrukt wel dat mensen die het coronavirus hebben of andere ziekten, in overleg met hun artsen, niet zouden moeten vasten.

De WHO roept moslims ook op om de banden met familie, vrienden en ouderen te onderhouden maar een fysieke afstand te bewaren. Het is zelfs essentieel om het gebruik van digitale communicatiemiddelen aan te moedigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team