Zoeken

Abdelmadjid Tebboune prijst prestatie Marokko op WK

2 januari 2023 - 10:00 - Wereld

©

Ondanks de crisis met Marokko heeft de Algerijnse president de historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar geprezen. Volgens Abdelmadjid Tebboune heeft het Marokkaans elftal "het Arabische voetbal en in het bijzonder het Maghrebijnse voetbal geëerd".

Abdelmadjid Tebboune had het Marokkaanse team tot nu toe nog niet gefeliciteerd. De prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK 2022 werden wereldwijd toegejuicht. In een interview met de krant Le Figaro in het presidentieel paleis van La Mouradia in Algiers, verklaarde de Algerijnse president dat hij de grote prestaties van de Marokkanen op het WK toejuichte. "De Marokkanen hebben het Arabische voetbal en vooral het Maghrebijnse voetbal geëerd. Ze juichten ons ook toe toen we de Afrika Cup of Nations wonnen," aldus Abdelmadjid Tebboune.

Lees ook: Algerijnen steunen massaal Atlas Leeuwen vanavond

De Algerijnse president kwam ook terug op de redenen voor de eenzijdige verbreking van de betrekkingen met Marokko. Volgens hem is de Sahara-kwestie slechts één van de geschilpunten. "Het is een opeenstapeling van problemen sinds 1963 en de agressie van Marokkaanse veiligheidstroepen om een deel van ons grondgebied in het uiterste zuiden in te nemen, die deze breuk verklaren. We hebben de betrekkingen verbroken om oorlog te voorkomen, en geen enkel land kan tussen ons bemiddelen," zei hij.

Lees ook: Algerijnse tv-directeur ontslagen na uitzenden beelden Atlas Leeuwen

"In de 60 jaar van onafhankelijkheid is de Algerijns-Marokkaanse grens 40 jaar lang gesloten gebleven als reactie op de voortdurende vijandige acties van het buurland. Maar pas op, het is het Marokkaanse regime dat problemen veroorzaakt, niet het Marokkaanse volk. 80.000 van zijn onderdanen leven bij ons in zeer goede verstandhouding," concludeerde Abdelmadjid Tebboune.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team