Zoeken

Aardgas: Marokko boort tientallen putten

17 april 2022 - 10:20 - Economie

©

Amina Benkhadra, voorzitster van het Marokkaans agentschap voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM), kondigde verscheidene nieuwe projecten aan. Zo zullen tussen 2022 en 2024 naar verwachting 27 putten worden geboord, waaronder vier in zee.

Tijdens een presentatie woensdag voor de Commissie infrastructuur, energie, mijnen en milieu in het Parlement, heeft Amina Benkhadra nadere bijzonderheden verstrekt over deze putten. Verschillende partners zullen deze putten aanboren.

Lees ook: Marokko’s gasinvoer via GME krijgt vorm

Volgens de toelichting van de directeur van het ONHYM zal SDX Energy 13 putten boren in de regio’s ten zuiden van Lalla Mimouna, West-Gharb, Sebou en ten westen van Moulay Bouchta. Daarbij zal 150 km² aan driedimensionale seismische beelden in kaart worden gebracht. Bell en Forpetro zullen twee putten boren in Ihahan.

Ook Predator oil & gas is van plan drie putten te boren en 200 km² aan 3D-beelden in kaart te brengen. Sound Energy zal vijf putten boren in Anoual, Grand Tendrara en Sid L’Moukhta, en 300 km² 3D seismisch onderzoek en 500 km² in 2D onderzoeken. In Tendrara zal een klein station voor vloeibaar aardgas worden gebouwd.

Lees ook: Marokko: Predator Oil & Gas kondigt goed nieuws aan

In Rissana, in de mariene gebieden, zal Chariot Oil & Gas 1000 km² 2D seismisch onderzoek verrichten en in kaart brengen. Hunt Oil zal een boorput maken in Mogador en Europa Oil & Gas zal een put in Inezgane boren. ENI en Qatar Petroleum zullen twee putten boren in Tarfaya.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team