Zoeken

Marokko: Predator Oil & Gas kondigt goed nieuws aan

17 januari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Het Britse bedrijf Predator Oil & Gas heeft goed nieuws bekendgemaakt met betrekking tot het technisch rapport van SLR Consulting, dat de onshore-installaties van Predator in het Marokkaanse Guercif opnieuw heeft geëvalueerd.

Het onafhankelijk technisch rapport voorspelt voor het Britse bedrijf een aanzienlijke netto gasvoorraad van 295 miljard kubieke voet gas met een verwachte waarde van 592 miljoen dollar, zo maakt Predator Oil & Gas bekend. Dit geeft het bedrijf een extra optie voor de monetisatie van haar aandeelhouders.

Lees ook: Chariot Oil & Gas start boring voor kust Larache

Volgens het in Londen gevestigde beursgenoteerde bedrijf met activiteiten in Trinidad, Marokko en Ierland, mag een alternatie naar een organisatie die de Guercif-opportuniteit nastreeft, niet worden uitgesloten als een toekomstige optie. "Het management en de grootste aandeelhouder zouden zeer positief staan tegenover een dergelijke beslissing, indien het voorstel voldoende aantrekkelijk is voor de aandeelhouders en een versnelde exploitatie van het volledige potentieel van het Guercif-licentiegebied zou garanderen", aldus Paul Griffiths, CEO van Predator Oil & Gas.

Lees ook: SDX Energy boort nieuwe putten voor gas in Marokko

De Britse onderneming exploiteert het Guercif-bekken in een joint venture (75%) met het Marokkaanse staatsoliemaatschappij ONHYM, dat optreedt namens de Marokkaanse staat (25%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team