Zoeken

Zorgwekkende ontwikkeling Deltavariant in Marokko

7 juli 2021 - 10:40 - Marokko

©

De zeer besmettelijke Deltavariant van het coronavirus heeft ook zijn weg naar Marokko gevonden. De directeur van het biotechnologisch laboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat, Azeddine Ibrahimi, maakt zich grote zorgen over de gevolgen die de variant zal hebben op de ontwikkeling van de coronavirus-uitbraak in Marokko. "Over een paar weken zal de Deltavariant dominant zijn geworden", waarschuwt Ibrahimi.

De Marokkaanse wetenschapper Azeddine Ibrahimi heeft op zijn persoonlijke Facebook-pagina een alarmerende projectie gepubliceerd van de ontwikkeling van de verschillende varianten van het coronavirus in Marokko. Hij roept de Marokkaanse autoriteiten op om de communicatiestrategie over het coronavirus aan te passen om de opdoemende crisis te kunnen beperken.

Lees ook: Delta-variant: experts pleiten voor extra maatregelen rond Eid ul-Adha in Marokko

Ibrahimi verklaart dat de Britse Alfavariant, die voor het eerst in januari 2020 in Marokko is vastgesteld, nu nog de dominante vorm van het coronavirus is in het koninkrijk, maar dat het slechts een kwestie van een paar weken zal zijn voordat de Deltavariant de meest voorkomende vorm van het virus zal zijn.

De wetenschapper pleit ervoor dat de huidige aanpak van de pandemie in Marokko wordt aangepast op de Deltavariant die zich zestig procent sneller verspreid dan de Alfamutatie van het virus. Omdat de vaccins die beschikbaar zijn in Marokko ook bescherming bieden tegen deze besmettelijkere versie, is het volgens Ibrahimi een "race tegen de klok" om zoveel mogelijk Marokkanen te vaccineren.

Lees ook: Clusters met Deltavariant ontdekt in Casablanca en Kenitra

De Marokkaanse wetenschapper hekelt het feit dat de recente versoepelingen van de gezondheidsregels ertoe hebben geleid dat de bevolking de voorzichtigheid heeft laten varen. "De bevinding is alarmerend: zodra er een versoepeling is, worden gezondheidsmaatregelen niet meer gerespecteerd. Helaas leidt het publiek af dat we de strijd hebben gewonnen, terwijl dat helemaal verkeerd is. We zitten nog in een kwetsbare fase", waarschuwt Ibrahimi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team