Zoeken

Delta-variant: experts pleiten voor extra maatregelen rond Eid ul-Adha in Marokko

2 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Marokkaanse waarnemers maken zich zorgen over de razendsnelle verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus. Ze roepen op tot een aanscherping van de maatregelen om een piek in de besmettingen rond Eid ul-Adha te voorkomen. Vorig jaar werd er na de feestdag een enorme toename van het aantal besmettingen geregistreerd in Marokko.

Experts roepen de Marokkaanse autoriteiten al weken op om de beperkingen rond Eid ul-Adha aan te scherpen om de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus in Marokko in te dammen. Deze nieuwe variant van het virus is vooral gevaarlijk omdat het zich veel sneller verspreidt dan andere varianten. Ook vinden waarnemers dat de bestaande gezondheidsregels beter moeten worden gehandhaafd omdat Marokkanen hier steeds losser mee omgaan.

In 2020 werden er in aanloop naar de religieuze feestdag extra beperkende maatregelen opgelegd. Toch heeft dit niet kunnen voorkomen dat de festiviteiten en familiebezoeken rond Eid ul-Adha in het vorige jaar tot een tweede golf van het coronavirus hebben geleid.

Lees ook: Marokko overweegt beperkingen tijdens Eid ul-Fitr

Volgens Azzedine el Ibrahimi, lid van het wetenschappelijk comité van het ministerie van Volksgezondheid, zou dit scenario zich dit jaar kunnen herhalen. Omdat de grenzen zijn geopend terwijl de vaccinatiegraad nog niet hoog genoeg is om te spreken van een veilige situatie, is Marokko nog lang niet buiten gevaar meent El Ibrahimi.

De razendsnelle verspreiding van de veel besmettelijkere variant van het coronavirus, die voor het eerst aan het einde van 2020 in India werd ontdekt, baart de gezondheidsautoriteiten in verschillende landen veel zorgen. Momenteel zorgt de Delta-variant voor een nieuwe golf van het coronavirus in Groot-Brittannië. Specialisten vrezen dat deze variant van het virus er deze zomer al voor kan zorgen dat de pandemie opnieuw oplaait.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team