Zoeken

Extra controles in noord-Marokko om verspreiding Deltavariant te stoppen

13 juli 2021 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben aanvullende maatregelen genomen om de verspreiding van de Deltavariant van het coronavirus tegen te gaan. Zo wordt de naleving van de gezondheidsmaatregelen strenger gehandhaafd en zijn er nog meer lokale reisbeperkingen ingevoerd. In het noorden van het land zijn er extra wegversperringen opgeworpen om te kunnen controleren of reizigers een autorisatie hebben om naar andere steden te reizen.

De website Alyaoum24 meldt dat er vooral bij de toegangswegen naar toeristische bestemmingen in het noorden van Marokko extra controleposten van de politie zijn opgericht. Hier wordt gecontroleerd of reizigers de benodigde autorisatie hebben om naar deze gebieden te mogen reizen.

Lees ook: Tientallen gevallen van Deltavariant ontdekt in Marokko

De aanscherping is specifiek bedoeld om de toeristen die hun vakantie door willen brengen in de badplaatsen in de noordelijke provincies te controleren. Vanwege de verwachte drukte in deze kuststeden bestaan er grote zorgen dat de Indiase Deltavariant van het coronavirus zich hier makkelijk zou kunnen verspreiden. Reizigers die niet over de juiste autorisatie beschikken krijgen een boete van 300 dirham.

Volgens de website wordt vooral het verkeer bij de steden Tetouan, Tanger en Ksar Sghir strenger gecontroleerd. Volgens experts zou de nieuwe variant van het coronavirus zich vanuit grote steden als Casablanca en Tanger verder over het koninkrijk verspreiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team