Zoeken

Marokko vreest tot 50 coviddoden per dag in augustus

13 juli 2021 - 19:40 - Marokko

©

De snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt neemt in Marokko met de dag toe. De dreiging van de Deltavariant is volgens de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken acuut. Om te voorkomen dat we weer terug bij af zijn, gaan er stemmen op om te anticiperen en resoluut in tegenaanval te gaan.

Professor Azeddine Ibrahimi, directeur van Medbiotech, stelde enkele dagen geleden al dat de Deltavariant tegen eind juli de meest dominante variant in Marokko zal zijn. Zijn zorgen worden gedeeld door epidemioloog Abdelfattah Chakib, specialist in infectieziekten aan het CHU Ibn Rochd en lid van het technisch en wetenschappelijk comité, meldt Le Matin.

Lees ook: Extra controles in noord-Marokko om verspreiding Deltavariant te stoppen

In het meest pessimistische scenario zou Marokko in augustus dagelijkse 100 tot 120 personen optekenen die door ernstige vormen van corona worden getroffen, aldus de deskundige. Hij voegt eraan toe dat het sterftecijfer vanaf midden augustus zou kunnen oplopen tot meer dan 50 gevallen per dag.

Om deze terugval te voorkomen, roept de professor op tot de verantwoordelijkheidszin van iedereen om een snelle verspreiding van het virus te voorkomen en dit aan de hand van een strikte naleving van de barrière-maatregelen.

Lees ook: Tientallen gevallen van Deltavariant ontdekt in Marokko

Het is volgens hem ook absoluut noodzakelijk om vandaag nog een rigoureus regionaal responsplan voor te bereiden. "We moeten terug personeel voorbereiden dat voor de patiënten zal zorgen, maar ook de medische infrastructuren moeten klaargestoomd worden. We moeten er ook voor zorgen dat we voldoende materiaal hebben zoals zuurstofflessen en geneesmiddelen, om dit soort situaties het hoofd te bieden," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team