Zoeken

Zoon Marokkaans Kamerlid krijgt doodstraf

26 oktober 2023 - 22:21 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Agadir heeft dinsdag de zoon van een parlementslid ter dood veroordeeld voor "moord met voorbedachten rade".

Tijdens een zitting begin oktober werd de forensisch arts die de autopsie op het lichaam van het slachtoffer, een zakenman, had uitgevoerd, opgeroepen om te getuigen. De expert bevestigde dat het slachtoffer twee dagen na de verdachte te hebben ontmoet, levend was verbrand. Volgens onderzoek van de gerechtelijke politie had de dader hem in de kofferbak van zijn auto opgesloten.

Lees ook: Schietpartij Marrakech: doodstraf voor twee Nederlanders

Het openbaar ministerie had om uitstel van het proces gevraagd nadat de verdachte op weg van de gevangenis van Aït Melloul naar de rechtbank onwel was geworden en naar het ziekenhuis was afgevoerd met hartklachten. Maar de voorzitter van de rechtbank wees dit verzoek af, oordelend dat de zaak klaar was om te worden behandeld, meldt Assabah.

De beschuldigde verscheen uiteindelijk voor de rechtbank in een rolstoel. Zijn verdediging had gevraagd om de zaak naar de correctionele kamer te verwijzen, met als argument dat hun cliënt leed aan een geestesziekte. De rechter verklaarde echter medisch bewijs te hebben dat de verdachte zowel fysiek als mentaal gezond is.

Lees ook: Koning Mohammed VI verleent gratie aan ter dood veroordeelde vrouw

Na een grondig onderzoek van 9 maanden had de onderzoeksrechter besloten de 27-jarige man te vervolgen voor de moord op het slachtoffer. Het proces begon op 22 juli en eindigde afgelopen dinsdag met zijn veroordeling tot de doodstraf.

Bladna.nl