Zoeken

Schietpartij Marrakech: doodstraf voor twee Nederlanders

19 januari 2023 - 23:00 - Marokko

©

De strafkamer van het Hof van Beroep van Marrakech heeft de doodvonnissen tegen de daders van de vergismoord in café "La Crème" in Marrakech bevestigd. De Nederlanders G.E en J.G waren in eerste aanleg al ter dood veroordeeld voor hun rol bij de schietpartij.

De zaak zorgde voor veel opschudding in Marrakech en in de rest van Marokko. De schietpartij vond plaats in Marrakech in november 2017. De huurmoordenaars wilden de Marokkaans-Nederlandse eigenaar van het café vermoorden, maar zouden zich van doelwit hebben vergist. In plaats daarvan hebben ze de zoon van een Marokkaanse rechter vermoord. Bij de aanslag raakten ook twee mensen gewond.

Lees ook: Neef Ridouan Taghi in Marokko veroordeeld voor vergismoord café La Crème

De straffen omvatten 15 jaar gevangenisstraf voor Mustapha F., de eigenaar van het café, een celstraf van 8 jaar voor zijn broer, 10 jaar gevangenisstraf voor J.T., die als het brein achter de aanslag wordt beschouwd, en een voorwaardelijke celstraf voor drie andere personen. De uitspraak maakt een einde aan een jarenlange gerechtelijke procedure waarbij zware straffen werden uitgesproken tegen de verantwoordelijken voor de aanslag.

Lees ook: Schietpartij café La Crème Marrakech: doodstraf geëist

De Marokkaanse justitie spreekt nog wel doodvonnissen uit, maar deze worden al zo’n dertig jaar niet meer voltrokken. Marokko is op weg naar de afschaffing van de doodstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team