Zoeken

Marokko: zoon vermoordt vader om kluis te bemachtigen

7 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Marokko heeft het hof van beroep in Tetouan een oordeel geveld in een zaak waarbij in september 2021 een lijk werd ontdekt in Cabo Negro.

Een beurshandelaar werd begraven aangetroffen in zijn eigen tuin, herinnert Al Ahdath Al Maghribia. Drie personen zijn gearresteerd in verband met deze zaak en zijn nu door het Hof van Beroep in Tetouan tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Lees ook: Man vermoordt vader om ruzie over kip in Marokko

Eén van de verdachten is de zoon van het slachtoffer, die samen met twee medeplichtigen de moord van zijn eigen vader had gepland. Na de verdwijning van de broker werden uitgebreide middelen ingezet om hem terug te vinden.

De zoon werd al snel als hoofdverdachte beschouwd vanwege een aanzienlijk geldbedrag dat uit de kluis van het slachtoffer verdwenen was. Er waren geen sporen van inbraak of diefstal, waardoor de politie zich ging richten op de naaste familieleden van het slachtoffer.

Lees ook: Marokko: man vermoordt vader over pakje sigaretten

Nadat de zoon onder toezicht was geplaatst, werd hij uiteindelijk gearresteerd, samen met de tuinman en nog een andere persoon. Alle drie zijn schuldig bevonden aan het vormen van een criminele bende en moord met voorbedachte rade.

Bladna.nl