Zoeken

Procureur des Konings in Tanger veroordeeld wegens corruptie

30 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

De plaatsvervangend procureur des Konings in Tanger, die op heterdaad werd betrapt op corruptie, is door het Hof van Beroep in Rabat veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden en een boete van 5000 dirham.

De strafkamer van het Hof van Beroep in Rabat deed deze uitspraak vorige week, meldt Al Akhbar. De magistraat was in hechtenis genomen op beschuldiging van corruptie, machtsmisbruik en afpersing. De beschuldigde, die de plaatsvervanger is van de procureur des Konings in Tanger, werd gearresteerd op een rustplaats langs de snelweg ter hoogte van Kenitra, toen hij een bedrag van 20.000 dirham ontving om in te grijpen in een zaak voor de rechtbank van Tanger.

Lees ook: Corruptie in Marokko: Koning Mohammed VI "ontevreden"

Het schandaal kwam eind juni aan het licht nadat een burger de anti-corruptie kliklijn van het openbaar ministerie had gebeld om de procureur te beschuldigen van afpersing. De verdachte werd voor de rechter gebracht na een reis in Spanje, een reis die hij zei te hebben gemaakt om gezondheidsredenen. Na een grondig onderzoek werd hij op 4 september veroordeeld tot 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team