Zoeken

Koning Mohammed VI verleent gratie aan ter dood veroordeelde vrouw

26 augustus 2022 - 11:00 - Marokko

©

Één van de twee ter dood veroordeelde vrouwen in Marokko staat op de lijst van personen aan wie Koning Mohammed VI gratie heeft verleend ter gelegenheid van het Feest van de Jeugd.

De doodstraf wordt in Marokko overigens al tientallen jaren niet meer uitgevoerd. Niettemin behoort één van de ter dood veroordeelde vrouwen tot de 588 personen die ter gelegenheid van het Feest van de Jeugd gratie hebben gekregen en door de Koning in vrijheid zijn gesteld.

Lees ook: Schietpartij café La Crème Marrakech: doodstraf geëist

Deze informatie werd bekendgemaakt door Amina Bouaâyach, het hoofd van de Nationale Raad voor de Mensenrechten, en gepubliceerd door het Arabischtalige dagblad Al Ahdath Al Maghribia. De autoriteiten hebben de identiteit van de vrouw die gratie heeft gekregen, noch de misdaad waarvoor zij ter dood was veroordeeld, bekendgemaakt.

Lees ook: Tanger: moordenaar Adnane krijgt opnieuw doodstraf na hoger beroep

Uit een recent rapport van het Observatorium van de Marokkaanse gevangenissen blijkt dat vorig jaar 78 mensen in Marokko ter dood werden veroordeeld, waaronder drie vrouwen. De veroordelingen hadden betrekking op strafbare feiten in verband met terrorisme of civiel recht. Talrijke organisaties, zoals het Waarnemingscentrum en de Nationale Raad voor de Mensenrechten, hebben opgeroepen tot de afschaffing van de doodstraf. Zij roepen ook op tot een versnelling van het proces dat moet leiden tot een nieuw, modern rechtskader en een grondige herziening van het strafrechtstelsel. Als gevolg daarvan wordt de doodstraf in het koninkrijk niet langer uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team