Zoeken

Zomeruniversiteit voor jonge wereld-Marokkanen in Tanger

24 juli 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Afgelopen dinsdag is in Tanger het officiële startsein gegeven voor de 13ᵉ editie van de zomeruniversiteit voor jonge Marokkanen die in het buitenland wonen. Deze loopt van 19 tot 27 juli.

Er nemen zestig mannelijke en vrouwelijke studenten van 18 tot 25 jaar uit 25 gastlanden aan de zomeruniversiteit deel. Dankzij dit evenement, dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt georganiseerd, kunnen jonge wereld-Marokkanen de troeven van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima ontdekken, zoals zijn natuurlijke en economische rijkdommen, maar ook materieel en immaterieel cultureel erfgoed, meldt MAP.

Lees ook: Stedelijk bureau Al Hoceima: éénloketsysteem voor wereld-Marokkanen

Tevens is het de bedoeling een duidelijker beeld aan de jongeren te geven van het Marokkaanse waardesysteem, dat de wederzijdse kennis van culturen en godsdiensten bevordert. Ook worden de grondslagen van een verantwoordelijk burgerschap en de eerbiediging van humanitaire beginselen verstevigd. Daarnaast krijgen de deelnemers verschillende workshops om hun communicatievaardigheden te ontwikkelen. Zo kunnen zij bijdragen tot de bevordering van de cultuur van hun land van herkomst en actief worden in de landen waar zij wonen.

Lees ook: Treinen 30% goedkoper voor wereld-Marokkanen

Op het programma van de zomeruniversiteit staan conferenties over "De ontwikkelingsdynamiek van de zuidelijke provincies in het licht van de ontwikkeling van de nationale zaak", " Roots en vleugels: hoe je Marokkaanse wortels behouden en ze in het buitenland tot hun recht laten komen" en "Burgerparticipatie". Er zijn ook workshops over "Uitdrukking en welsprekendheid" en toeristische bezoeken aan verschillende historische monumenten en natuurgebieden in de regio, benadrukt dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team