Zoeken

Ziyech neemt pauze in New York met NBA-match

24 maart 2022 - 18:20 - Sport

©

Marokko gaat eind dit jaar zonder Hakim Ziyech naar het WK in Qatar. De rechtsback van Ajax keert niet terug naar de Atlas Leeuwen. Ziyech besloot na de commotie omtrent zijn internationale carrière, een pauze te nemen en samen met Chelsea-ploeggenoot Romelu Lukaku naar de Verenigde Staten te trekken.

De 29-jarige middenvelder moest zich eerst aanpassen aan het systeem van Thomas Tuchel bij Chelsea en kreeg daarnaast ook meerdere kleine blessures te verwerken, maar Ziyech komt steeds dichterbij een vaste basisplaats. Hij speelde inmiddels vijftien wedstrijden, maakte vier goals en leverde twee assists.

Lees ook: Internet gaat los na weigering Ziyech en Mazraoui

In het Marokkaanse elftal lijkt Ziyech geen toekomst meer te hebben, schrijft RTL Nieuws. De voorzitter van Marokkaanse voetbalbond FRMF, Fouzi Lekjaa, verklaarde onlangs dat Ziyech was opgenomen in de voorlopige selectie van bondscoach Vahid Halilhodzic voor de play-offs tegen de Democratische Republiek Congo, maar via sociale media liet Ziyech meteen weten dat hij daar niets voor voelde.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond spreekt Mazraoui en Ziyech tegen

Ziyech ging samen met Chelsea-ploeggenoot Romelu Lukaku, die ook niet opgeroepen werd voor het Belgische nationale elftal, naar de Verenigde Staten. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om een wedstrijd van de Amerikaanse basketballclub Brooklyn Nets bij te wonen en sterspeler Kevin Durant aan het werk te zien.

Bladna.nl