Zoeken

Internet gaat los na weigering Ziyech en Mazraoui

15 maart 2022 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse internationals Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui hebben de uitnodiging afgeslagen van Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), om in de volgende wedstrijd van de Atlas Leeuwen te spelen. Hun weigering veroorzaakt een lawine aan reacties van internetgebruiker, sommigen steunen de twee spelers of veroordelen hun beslissing, anderen hebben kritiek op de houding van de bondscoach van Marokko, Vahid Halilhodzic.

De reacties blijven aanzwellen, een aantal Twitteraars steunen Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. "Felicitaties aan de Marokkanen die maandenlang aan hebben gedrongen om Ziyech en Mazraoui terug in het team te krijgen. Dankzij jullie, zullen de twee niet langer beschaamd moeten zijn over het feit dat ze eruit gegooid werden. Zij zullen ’s avonds kunnen zeggen dat zij de Leeuwen zelf hebben geweigerd. Hun ego is intact, bravo!," tweette een gebruiker. Mourad Boukhari voegde daaraan toe: "Volledige steun voor Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Eerlijke, duidelijke en legitieme uitleg. Vahid is de enige die verantwoordelijk is voor deze betreurenswaardige situatie". "Dank je Ziyech dat je niet de hypocriet uithangt, je gaat niet bij iemand thuis eten die je niet belt. Mazraoui heeft gelijk om niet te komen, zolang Vahid er is, kan er niet over een team gesproken worden," schreef een andere internetgebruiker.

Lees ook: Mazraoui zeer kritisch na oproep door Marokko

Toch waren er niet enkel positieve commentaren. Andere internetgebruikers waren zeer kritisch over de twee spelers. "Ziyech en Mazraoui hebben niet begrepen dat ze hun ego’s opzij moeten zetten om de mountakhab uit de nood te helpen. Ze komen niet voor Vahid of de federatie, maar voor de miljoenen Marokkanen van alle leeftijden die ervan dromen hun team op het WK te zien", schreef Maroc Millénaire. "Vahid en de federatie zijn ook verantwoordelijk. Maar wat Ziyech en Mazraoui zojuist hebben gedaan is onvergeeflijk. We keren de vlag niet de rug toe, we spelen voor ons land, niet voor de coach of de federatie," twitterde Rayane. "We hebben van Algerije verloren in de Arab Cup, we hebben de Africa Cup verloren en Ziyech en Mazraoui weigeren voor de nationale ploeg te spelen," schrijft een andere gebruiker woedend.

Lees ook: Ziyech weigert terugkeer in Marokkaans elftal

Onder de internetgebruikers zijn er ook veel die bondscoach Vahid Halilhodzic ervan beschuldigen aan de oorsprong te liggen van deze situatie en roepen hem op om af te treden. "Al meer dan een jaar lang brandt Vahid Ziyech en Mazraoui af voor de pers en beschuldigt hij hen van alles en nog wat! Vandaag worden ze voorgeselecteerd zonder op z’n minst een telefoontje om zich te verantwoorden! Wat een amateurisme van de federatie! Persoonlijk begrijp ik de reactie van de twee volkomen", zegt de eigenaar van de account Space Club. "Vahid is een waardeloze coach, dat moet gezegd worden. Hij is 72 jaar oud en hij heeft nog 8 jaar in zijn hoofd. Enkel vanwege zijn "trots weigert hij met Mazraoui en Ziyech te praten. #VahidOut," foeterde Yassine.

Bladna.nl