Zoeken

Marokko: verkoper veinst rechter te zijn om met magistraat te trouwen

12 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

De rechtbank in Rabat heeft een jonge medewerker van een kringloopwinkel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden omdat hij zich had voorgedaan als een rechter. Hij heeft geprobeerd om een vrouw die daadwerkelijk de titel van rechter heeft, op te lichten door zich voor te doen als magistraat en haar ten huwelijk te vragen.

De jonge Marokkaan die oorspronkelijk uit de wijk Sidi Moumen in Casablanca komt, probeerde een vrouwelijke rechter via Facebook ervan te overtuigen dat hij een rechter was bij de rechtbank van koophandel in Rabat. Het dagblad Assabah meldt dat hij via het sociale medium contact had gelegd met zijn slachtoffer en dat ze elkaar verschillende keren hebben ontmoet.

De veroordeelde heeft de vrouwelijke magistraat er op verschillende manieren van weten te overtuigen dat hij ook tot het rechters gilde behoorde. Zo toonde hij haar een insigne waaruit zou blijken dat hij was aangesloten bij de Marokkaanse rechtersvereniging Hassania en een vervalste beroepskaart. Ook liet hij foto’s van zichzelf zien waarin hij een toga aan had en beweerde hij bevriend te zijn met bekende Marokkaanse rechters.

Toen de jonge Marokkaan zijn slachtoffer ervan had overtuigd dat hij daadwerkelijk een rechter was, besloot hij in augustus 2020 om haar ouders te bezoeken om haar hand te vragen. In aanloop naar het huwelijk ontdekte de rechter dat haar verloofde geen collega was, maar een handelaar in tweedehands kleding uit de wijk Sidi Moumen in Casablanca.

In februari van dit jaar is de nep-rechter gearresteerd door de gerechtelijke politie. Bij de doorzoeking van zijn huis werden verschillende valse documenten gevonden die hij had gebruikt om zijn slachtoffer te doen geloven dat hij een rechter was. Ook is een boekhandelaar waar de verdachte mee bevriend was, gearresteerd omdat hij het insigne van de rechtersvereniging voor hem had vervalst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team