Zoeken

Arts in Tanger rijdt agent opzettelijk aan en vlucht weg

18 augustus 2021 - 17:00 - Marokko

©

Een arts is afgelopen zaterdag voor de procureur des Konings bij het hof van beroep in Tanger verschenen. Hij wordt ervan verdacht met opzet een verkeersagent bij een wegversperring te hebben aangereden.

De verdachte, directeur van een medisch laboratorium in Tanger, werd in voorlopige hechtenis genomen in de lokale gevangenis "Sat Village". Hij werd aangeklaagd voor poging tot moord na de opzettelijk aanrijding van de politieagent op de Mohammed VI boulevard. Hij pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf.

Lees ook: Casablanca: chauffeur rijdt politieagent aan bij controlepost (video)

Assabah bericht dat het ongeval vorige week maandag bij de rotonde van "Marina Bay" nabij de zeedijk gebeurde. De arts werd door de agent tegengehouden voor een routinecontrole. Toen de ambtenaar hem naar zijn verplaatsingsvergunning vroeg, weigerde de arts mee te werken. Hij startte zijn auto en reed op volle snelheid weg. Daarbij raakte hij de agent die hem wilde stoppen.

Het slachtoffer werd naar het regionaal ziekenhuis Mohammed V afgevoerd en een arrestatiebevel werd tegen de arts uitgevaardigd. Hij werd drie dagen later geïdentificeerd en gearresteerd. De man ontkende de feiten maar beelden van de bewakingscamera’s op de rotonde en getuigen bevestigden de opzettelijke aanrijding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team