Zoeken

Marokko: politie-inspecteur fraudeert via WhatsApp op examen

29 oktober 2021 - 18:20 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Berrechid heeft een kandidaat en zijn medeplichtige gearresteerd wegens bedrog bij het aanwervingsexamen voor politie-inspecteurs. De kandidaat ontving de antwoorden op de vragen van een medeplichtige via WhatsApp.

Volgens het dagblad Al Akhbar werd de kandidaat op heterdaad betrapt door de commissie van toezicht. Hij werd uit de zaal verwijderd en aan de gerechtelijke politie overhandigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij de feiten snel toegaf en de identiteit van de persoon die hem via WhatsApp de antwoorden op de tests had gegeven bekend maakte.

Lees ook: Marokko : 399 arrestaties wegens examenfraude

De Nationale veiligheidsdienst DGSN heeft haar diensten gemobiliseerd om de tweede verdachte op te sporen en te arresteren. Het blijkt een politieagent te zijn die in 2019 voor hetzelfde toelatingsexamen was geslaagd. Hij stond zelfs op de wachtlijst voor het Koninklijk Instituut van Politie in Kenitra. Een kans die hij tot nul heeft gereduceerd door dit ernstige vergrijp te begaan. Eén van de gevolgen hiervan zal de definitieve verwijdering zijn uit het politiekorps.

Lees ook: Agent vervolgd voor oplichting in Essaouira

De twee verdachten zijn voor het onderzoek in hechtenis genomen en naar de rechtbank verwezen. De DGSN heeft er bij kandidaten op aangedrongen om een voorbeeldfunctie te vervullen en er zijn maatregelen genomen om elke poging tot bedrog te verhinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team