Zoeken

Zeldzaam incident op vliegtuig boven Casablanca

30 augustus 2023 - 11:30 - Marokko

©

Een zeldzaam incident vond plaats op een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Air France van Parijs naar Ghana, dat maandag over Casablanca vloog.

Meer schrik dan schade. De passagiers van een Air France A330 die van Parijs naar Ghana vloog, kregen de schrik van hun leven. Terwijl het toestel boven Casablanca in Marokko vloog, kwam er plots rook uit een telefoon, meldt Franceinfo. De bemanning reageerde onmiddellijk. Met opvallende zilveren rookmaskers op greep het boordpersoneel in om de beginnende brand te beheersen, vertelt de Frans-Beninese zakenvrouw Marie-Cécile Zinsou, dat aan boord zat van het vliegtuig, in een bericht op Instagram.

Lees ook: Ergste op nippertje voorkomen op vlucht naar Marrakech

"Ramp vermeden op vlucht AF914 dankzij een uitzonderlijke bemanning. Toen de batterij van mijn buurman vlam vatte, was de steward ongelooflijk snel, moedig en efficiënt, zijn collega’s ook", schreef de passagiere, waarbij ze het "opmerkelijke professionalisme" van het boordpersoneel prees. Het toestel werd in een zak water gestopt, waardoor verdere rampspoed werd voorkomen. "Vliegend personeel is getraind om met deze situatie om te gaan", bevestigt Xavier Tytelman, luchtvaart- en defensieconsultant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team