Zoeken

Zakaria Labyad niet vervolgd in mishandelingszaak

8 april 2022 - 18:20 - Sport

©

Ajax-speler Zakaria Labyad wordt niet langer vervolgd voor de mishandeling van een stukadoor die zijn villa opknapte. Er zou onvoldoende bewijs beschikbaar zijn om tot een uitspraak te komen. De aannemer heeft ook nog steeds zijn geld niet gekregen.

De juridisch adviseur van de aannemer deed aangifte tegen Labyad voor mishandeling en bedreiging met de dood, maar hij kreeg woensdag te horen dat de zaak was geseponeerd. Het betreft een conflict over een betaling van een klus aan de woning van Labyad in Blaricum. Dat conflict liep medio 2020 volledig uit de hand op de oprit van Labyad, die vond dat de klus niet naar behoren was uitgevoerd en het bedrag van 18.000 euro weigerde te betalen, schrijft het AD.

Lees ook: Aannemer die aangifte deed tegen Labyad moet het doen met één minuut beeld

Labyad zou op die dag een aantal vrienden hebben opgetrommeld en er zouden rake klappen zijn gevallen. De aannemer zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen. Labyad deed zelf ook aangifte tegen de stukadoor wegens huisvredebreuk en bedreiging, maar het Openbaar Ministerie heeft nu dus besloten om beide zaken te seponeren omdat het bewijs ontoereikend is. De bestaande camerabeelden laten wat schermutselingen zien tussen de aannemer en een groep mensen, onder wie Labyad, maar de beelden zijn volgens het Openbaar Ministerie te onduidelijk.

Lees ook: Aangifte van mishandeling tegen Zakaria Labyad in Amsterdam

De aannemer is ook nog steeds niet betaald voor het stucwerk, maar daarover loopt volgens juridisch adviseur Karim Aachboun nog een civiele procedure. Aachboun overweegt nu om een artikel 12-procedure te starten, om Labyad alsnog voor de rechter te dagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team