Zoeken

Zakaria Labyad werkt aan comeback

6 januari 2023 - 14:00 - Sport

©

Zakaria Labyad gaat de komende periode trainen bij zijn oude club FC Utrecht. De 29-jarige middenvelder zit al sinds de zomer zonder club vanwege een blessure, maar gaat in Utrecht werken aan de laatste fase van zijn herstel.

Zakaria Labyad heeft een op en neer gaande carrière achter de rug. Hij brak door bij zijn thuisclub FC Utrecht, waar hij van 2016 tot 2018 speelde, en dat leverde hem een overstap naar Ajax op. Maar de Marokkaans-Nederlandse voetballer zit zonder club sinds hij afgelopen seizoen uit zijn contract liep bij Ajax, hij was op dat moment al zwaar geblesseerd.

Lees ook: Zakaria Labyad niet vervolgd in mishandelingszaak

De middenvelder moest een operatie ondergaan waardoor hij buitenspel kwam te staan, hij gaat de komende weken meetrainen bij het eerste elftal en bij Jong FC Utrecht. "Utrechter Zakaria Labyad werkt de laatste fase van zijn revalidatie af bij het eerste elftal en Jong FC Utrecht. De oud-speler van de FC is sinds afgelopen zomer clubloos", aldus de club op social media. Van een hernieuwde samenwerking is vooralsnog geen sprake, schrijft het AD.

Lees ook: Ajax weigert Mazraoui en Labyad met Marokko te laten spelen

Zakaria Labyad is geboren en opgegroeid in Nederland. Terwijl hij voor het U17 Nederlands elftal speelde, besloot hij de overstap te maken naar Marokko. Tussen 2011 en 2016 speelde Labyad 17 wedstrijden voor het U23-elftal van Marokko, waarin hij zeven doelpunten maakte. Hij speelde ook zes wedstrijden met de Atlas Leeuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team