Zoeken

Aannemer die aangifte deed tegen Labyad moet het doen met één minuut beeld

25 december 2021 - 12:00 - Wereld

©

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond Ajax-speler Zakaria Labyad. De aannemer die een kort geding heeft aangespannen om de beelden in handen te krijgen van een incident bij de woning van de Marokkaanse international, moet zijn zaak nu verdedigen met 1 minuut beeldmateriaal die zijn juridisch adviseur eerder in handen kreeg.

In oktober werd bekend dat Zakaria Labyad verwikkeld is in een zaak waarin hij en zijn familie beschuldigd worden van mishandeling. Een aannemer uit Haarlem zou daarvan het slachtoffer zijn geworden. Er zouden beelden van het incident bestaan die gemaakt zijn door de beveiligingscamera’s van Labyad’s huis. De rechter wees deze beelden eerder toe aan de aannemer, maar het beveiligingsbedrijf dat over de beelden zou moeten beschikken, beweert dat deze niet bewaard werden. De kortgedingrechter besloot daarom dat hij de beelden niet kon toewijzen als ze niet bestaan, meldt het AD.

Lees ook: Aangifte van mishandeling tegen Zakaria Labyad in Amsterdam

Het incident vond plaats op 5 juli 2020. De aannemer heeft werkzaamheden uitgevoerd aan de villa van Labyad waar de Ajacied ontevreden over was. Labyad weigerde een deel van de rekening te betalen, waarop de aannemer stelde dat de kwaliteit voldoende was en eiste dat Labyad zou betalen. De situatie escaleerde vervolgens zodanig dat er zelfs een vuurwapen zou zijn getrokken.

Lees ook: Zakaria Labyad terug bij Atlas Leeuwen

De aannemer moet het nu doen met één minuut film van de beveiligingsbeelden die zijn juridisch adviseur eerder ontving. Deze beelden werden gefilmd met een telefoon en zijn daarom niet zo scherp. Te zien is een man die tegen een auto staat geleund en omringd wordt door meerdere mannen die hem ook slaan. De juridisch adviseur van de aannemer, Karim Aachboun, zegt dat het onderzoek nog volop bezig is. "Volgens de laatste berichten zijn alle verhoren inmiddels afgenomen. Cliënt ziet de vervolgingsbeslissing dan ook met vertrouwen tegemoet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team