Zoeken

Veel kritiek over ‘kappersactie’ van Zakaria Labyad

22 januari 2021 - 13:20 - Sport

©

Zakaria Labyad schoot met een geplaatste trap Ajax op voorsprong tegen AZ in de KNVB-beker, de enige treffer van het uitduel (0-1). De Oranje-international vierde zijn goal samen met aanvaller Quincy Promes op een manier die voor veel verontwaardiging zorgde. Promes deed namelijk alsof hij met een schaar in de hand het kapsel van Labyad bijknipt.

In verschillende media verschenen de afgelopen dagen foto’s van Labyad en zijn ploeggenoten André Onana en Quincy Promes in een kappersstoel. Daarom leidde het ‘schaargebaar’ van Labyad tot veel boze reacties van Nederlanders die vinden dat de voetbalspelers zich hiermee boven de wet zetten.

Ook de Nederlandse kappersvereniging is niet blij met de spelers van voetbalclub Ajax. De kapperszaken in Nederland zijn immers al sinds 15 december gesloten en veel van hen krijgen geen financiële steun.

Voor de camera’s van ESPN reageert Labyad na de wedstrijd. "Dat juichen deed ik spontaan. Er is veel over de zaak gezegd en er zijn beelden vrijgekomen, maar die video’s zijn van maanden geleden. Je ziet dat de kapperszaken op dat moment gewoon open zijn. Het was in een periode dat het gewoon mocht. Wij begrijpen wel dat we een voorbeeldfunctie hebben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team