Zoeken

Ex-coach Heerenveen: "Hakim Ziyech is geen zeurpiet"

8 april 2022 - 10:20 - Sport

©

De afgelopen maanden waren zeer moeilijk voor Hakim Ziyech. Hij kreeg zowel bij zijn club als in de nationale ploeg met ingewikkelde situaties te maken. Hoewel alles weer goed lijkt te komen voor de Chelsea-speler, denken sommige mensen nog steeds dat hij op de één of andere manier ook zelf verantwoordelijk is voor de breuk tussen hem en de Marokkaanse bondscoach. Maar volgens Jeffrey Talan, voormalig trainer van Hakim Ziyech bij Heerenveen, is de Marokkaanse international niet de zeurpiet die mensen van hem willen maken.

In een interview met So Foot verdedigde de Nederlandse trainer zijn oud-speler en zei hij zelfs dat Ziyech volgens hem niet verantwoordelijk is voor het conflict met de coach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halilhodzic. "Hij heeft de reputatie ’koppig’ te zijn, maar dat is niet waar", zegt Jeffrey Talan, die eraan toevoegt dat hij nooit problemen heeft gehad met de speler. "Ik had een zeer goede relatie met hem. Ik heb hem heel lang gecoacht, hij is een bijzondere jongen met een speciale mentaliteit. Je moet wel weten hoe je hem moet managen, maar als je daarin slaagt, dan heb je de beste speler," zegt hij.

Lees ook: Tarik Tissoudali reageert op zaak Ziyech-Mazraoui

De enige verwijten die hij Ziyech soms maakte hadden betrekking op het voetbal en niet op zijn gedrag, daar was volgens de trainer niets op aan te merken. "Hij maakt graag grapjes, hij is echt een enorm positieve gast en in de kleedkamer is hij duidelijk een leider. Sommige spelers liepen soms achterop, maar hij zorgde er altijd voor dat iedereen het goed deed."

Lees ook: "Geef spelers zoals Ziyech alsnog de kans om te switchen van land"

Talan is trots om te zien wat er geworden is van de man die hij ooit coachte, vooral zijn doorzettingsvermogen bij Chelsea vindt hij bewonderenswaardig. "Hij is een zeer intelligente speler geworden, die zich met een tienerlichaam een weg heeft weten te banen naar het hoogste niveau. Ik ben elke keer weer verrast wanneer ik één van zijn zetten zie. Het belangrijkste is voor mij dat hij niet veranderd is als mens. Ik denk dat we gerust kunnen zeggen dat hij nog steeds de ziel van een kind in zich heeft," concludeert hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team