Zoeken

Aangifte van mishandeling tegen Zakaria Labyad in Amsterdam

30 oktober 2021 - 17:40 - Sport

©

Politie en justitie onderzoeken een geweldsincident tussen een aannemer en de Ajax-middenvelder Zakaria Labyad. Het incident speelde zich af op 5 juli 2020 en was de escalatie van een oud zakelijk conflict tussen hen. De aannemer heeft werkzaamheden uitgevoerd in de villa van Labyad in het Gooi, maar ze kregen ruzie over de kwaliteit van het geleverde werk.

Zakaria Labyad was ontevreden over de kwaliteit van het werk en betaalde de factuur daarom maar gedeeltelijk. De aannemer bleef aandringen op de rest van de som tot het dispuut op 5 juli 2020 escaleerde. Op die dag ging de aannemer naar het huis van de Marokkaanse international voor een gesprek over het resterende bedrag. Hij werd daar geconfronteerd met familieleden van Labyad, waaronder zijn vader. Er vielen klappen en volgens de aannemer werd hij zelfs bedreigd met een vuurwapen.

Lees ook: Veel kritiek over ‘kappersactie’ van Zakaria Labyad

Labyad zegt dat de manier waarop de aannemer op ramen en deuren bonkte zeer bedreigend was, hij spreekt van huisvredebreuk en bedreiging. De politieagenten die ter plaatse kwamen, slaagden erin om de situatie te kalmeren maar gingen niet over tot arrestaties. Zowel de Ajax-voetballer als de ondernemer deden later aangifte van de zaak, schrijft De Telegraaf.

Advocaat Mariëlle van Essen staat Labyad bij en geeft namens haar cliënt de volgende verklaring: "Cliënt betreurt het dat de aannemer de media opzoekt voor een geschil dat reeds in onderzoek is bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak, ook wat betreft de rol van de aannemer zelf waartegen een aangifte loopt. De heer heeft hiermee kennelijk geen ander doel dan het beschadigen van de eer en goede naam van cliënt. Wij laten de inhoudelijke discussie graag waar deze hoort en dat is niet in de media maar bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak."

Lees ook: Broer Zakaria Labyad rijdt BMW total loss

Karim Aachboun, juridisch adviseur van het stukadoorsbedrijf, zegt namens zijn cliënt: "Ik kan bevestigen dat mijn cliënt, op basis van het advies van zijn voormalige advocaat, aangifte tegen de heer Labyad en zijn vader heeft gedaan wegens onder meer zware mishandeling. Ik zal op korte termijn hierover ook contact gaan leggen met Ajax. Voor het overige zie ik thans geen aanleiding om op de inhoudsloze reactie van de advocaat van de heer Labyad te reageren."

Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis zegt in een reactie dat de kwestie bekend is bij de club, maar wil niet reageren op de vraag of de club al dan niet maatregelen neemt tegen Labyad.

Bladna.nl