Zoeken

Aboukhlal kreeg 150.000 nieuwe volgers op Instagram na WK-doelpunt

29 november 2022 - 16:00 - Sport

©

De 22-jarige Zakaria Aboukhlal is euforisch. De Marokkaans-Nederlandse speler schoot Marokko zondag naar een sensationele zege op het WK in Qatar, door de 2-0 tegen België te scoren. Op sociale media kreeg hij er na de prachtige overwinning van de Atlas Leeuwen ruim 150.000 nieuwe volgers bij. Hij wordt nu door ruim 850.000 fans gevolgd.

Zakaria Aboukhlal is het jaar 2000 in het Nederlandse Rotterdam geboren. Zijn voetballoopbaan bracht hem via GVV Raptim, een amateursteam opgericht door zijn vader, naar de opleidingscentra van Willem II en PSV Eindhoven. Bij die laatste club maakte hij in 2018-2019 voor het eerst zijn opwachting in het betaald voetbal. Nederland selecteerde hem voor de jeugdteams, van U16 tot U20 niveau (35 wedstrijden, 12 doelpunten). Deze zomer vertrok Aboukhlal naar het Zuid-Franse Toulouse.

Lees ook: Marokko-België: Hakim Ziyech ’Man van de wedstrijd’

"Dit is een droom die uitkomt. Ik kan het niet bevatten", zei Aboukhlal na zijn doelpunt voor Marokko op het WK. Zijn vader en broer trokken ook naar Qatar voor het WK. Zij reageren voorzichtiger: "Daarmee wachten wij graag nog even tot donderdag na de wedstrijd tegen Canada. Hopelijk heeft Marokko zich dan geplaatst bij de beste zestien van de wereld", zeggen ze in het AD.

Lees ook: Marokko verslaat België op WK-Qatar

De Gorcumer werd tot zijn grote vreugde negen dagen voor de start van het WK opgenomen in de definitieve selectie van de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui. En ook in zijn stad zijn ze trots. Tijdens de WK-wedstrijden wordt hij op de voet gevolgd. "Zondag was het echt volle bak. Marokko speelde en Zakaria viel in. De mensen werden hier gek", zegt Mohamed Boukrouche, initiatiefnemer van Centraal Punt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team