Zoeken

Zaak Ouassim en Sabrina: politieagenten voor de rechter

7 november 2023 - 16:00 - Wereld

©

Drie politieagenten staan deze week in Brussel terecht voor de dood van Ouassim Toumi en Sabrina El Bakkali, twee jongeren die ruim vijf jaar geleden omkwamen bij een achtervolging door de politie. Ze worden beschuldigd van onopzettelijke doodslag.

De politieagenten worden dinsdag en woensdag voor de politierechtbank van Brussel berecht voor onopzettelijke doodslag na een dodelijke achtervolging, meldt Belga. De feiten dateren van 9 mei 2017. Rond 21:30 uur zette een politiepatrouille de achtervolging in op Ouassim Toumi (24) en Sabrina El Bakkali (20), die op een scooter reden. De agenten hadden opgemerkt dat de motorrijder onvoorzichtig reed. Twee andere patrouilles zetten eveneens de achtervolging in. De motorfiets botste tegen één van de politiewagens. Ouassim Toumi overleed ter plaatse. Sabrina El Bakkali overleed later die nacht in het ziekenhuis.

Lees ook: België: agenten in verdenking gesteld voor dood Sabrina en Ouassim

De families van de slachtoffers hebben de achtervolging, die werd ingezet voor twee vermeende overtredingen van de verkeerswet, scherp bekritiseerd. Volgens hen was deze illegaal, onnodig en buiten proportie. Hoewel hun advocaat had gevraagd dat de beschuldigde agenten voor de correctionele rechtbank zouden verschijnen, had het parket van Brussel de buitenvervolgingstelling gevraagd, met als argument dat de enige verantwoordelijke voor de dood van Ouassim en Sabrina de bestuurder van de scooter was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team