Zoeken

Aanslag bij ouderlijk huis broers "Bouchiar" in Antwerpen

17 december 2023 - 19:00 - Marokko

©

In het Antwerpse Hoboken is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief naar een huis gegooid, waarbij de voordeur van de woning beschadigd raakte. Er vielen geen gewonden.

Het huis van de familie E.Y., waarvan twee leden, Ali en Yousef "Bouchiar", in 2021 werden veroordeeld voor cocaïnehandel, was het doelwit van de aanval. Naast schade aan het getroffen huis, werden ook meerdere nabijgelegen voertuigen en ruiten van omliggende woningen beschadigd door de kracht van de explosie.

Lees ook: Spectaculaire vuurbol gefilmd boven Marokko (video)

De Antwerpse politie stelde een veiligheidsperimeter in en gespecialiseerde teams, met name het gerechtelijk lab en de ontmijningsdienst Dovo, werden ingezet voor gedetailleerd onderzoek.

Lees ook: Antwerpse drugsbaron opgepakt in Dubai na terugkeer uit Marokko

Ali en Yousef Bouchiar waren in 2018 betrokken bij een poging tot diefstal van een partij cocaïne, wat leidde tot een achtervolging door de politie en uiteindelijk tot hun veroordeling in 2021. De oudste broer, Youssef, kreeg een gevangenisstraf. Zijn jongere broer zou ongewild betrokken zijn geweest bij de zaak en kreeg een voorwaardelijke straf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team