Zoeken

Duitsland: onderzoek gestart naar agenten om neerschieten Duitse Marokkaan

18 november 2023 - 23:30 - Wereld

©

In Duitsland is een onderzoek gestart tegen politieagenten voor het neerschieten van een Duitser van Marokkaanse afkomst. De man, verdacht van diefstal in een supermarkt en het aanvallen van een medewerker, was in het bezit van een mes. Tijdens het schietincident raakten ook twee voorbijgangers gewond.

Het incident vond plaats in de stad Gummersbach. De 30-jarige man van Marokkaanse komaf stal enkele blikjes bier uit een supermarkt en viel een medewerkster aan voordat hij op de vlucht sloeg, meldt het Openbaar Ministerie van Keulen. Toen de politie arriveerde en de achtervolging inzette, trok de verdachte een mes. "Volgens een eerste evaluatie van de feiten zou de verdachte de vier agenten met een mes hebben bedreigd en een van hen in het gezicht hebben gestoken," aldus hoofdaanklager Ulrich Bremer.

Lees ook: Amine Leknoun: politiekogels werden hem fataal

De dertiger verwondde één van de agenten met een messteek in het gezicht, voordat meerdere gewapende agenten hem konden overmeesteren. Hierbij raakten twee voorbijgangers gewond door kogels. "Een 43-jarige voorbijganger werd in het bovenbeen geraakt door een schot en is nog steeds in het ziekenhuis. Een 74-jarige inwoner van Gummersbach raakte gewond door een schot in het bovenlichaam en werd poliklinisch behandeld," verklaarde Bremer.

Lees ook: Arrestaties voor neerschieten profvoetballer Yassine Abdellaoui in Amsterdam

De verdachte ligt zwaargewond in het ziekenhuis onder politiebewaking. Volgens de politie was de man bekend bij de autoriteiten wegens een reeks eerdere misdrijven, waaronder diefstal, drugsgerelateerde delicten, ernstige mishandeling en verzet bij arrestatie. Het buitensporige geweldgebruik van de politie roept echter vragen op. "Om neutraliteitsredenen onderzoekt de politie van Keulen of de betrokken agenten een strafbaar feit hebben gepleegd," zei de aanklager, eraan toevoegend dat onderzocht wordt "of aan de wettelijke voorwaarden voor zelfverdediging is voldaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team