Zoeken

Reda Abakrim aka "Turbo" voor de rechter

21 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Reda Abakrim alias "Turbo", de hoofdverdachte in de moord op de echtgenoot van zangeres Rym Fikri, is dinsdag voor het hof van beroep in Casablanca verschenen. Hij staat terecht voor de moord op Brahim Hajaji in Frankrijk in 2007.

"Turbo" werd in eerste aanleg op 18 april 2023 vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Casablanca. De familie van het slachtoffer ging in beroep tegen deze uitspraak, die hen "verraste". De verdachte was echter niet aanwezig bij het hoger beroep.

Lees ook: Voortvluchtige drugsbaron Reda Abakrim na 13 jaar gearresteerd in Marokko

Sinds zijn vrijlating uit de Oukacha gevangenis was Abakrim spoorloos tot 22 december 2020. Hij werd die dag, bij zijn aankomst uit Dubai, op de luchthaven van Casablanca gearresteerd. "Hij werd eerst aangehouden voor het gebruik van een vals paspoort," aldus advocaat Mohamed Aghanaj van de familie van het slachtoffer. "Later bleek dat hij ook internationaal gesignaleerd stond met een veroordeling tot 21 jaar cel in Frankrijk voor een moord in verband met drugshandel."

Lees ook: Zaak Rym Fikri: Reda Abakrim, alias "Turbo", betrokken?

"Turbo" wordt beschouwd als één van de grootste cannabishandelaren tussen Marokko en Frankrijk. Hij was al geruime tijd op de vlucht voor de Franse drugsbestrijdingsdienst Ofast. In juni 2020 werd hij bij verstek veroordeeld tot 21 jaar cel voor de moord op Brahim Hajaji.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team