Zoeken

Youssef En-Nesyri: stervoetballer met Mortal Kombat stijl

29 april 2023 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Youssef En-Nesyri heeft een aanbod van West Ham afgeslagen en blijft zeer goede prestaties neerzetten bij Sevilla. In het seizoen 2022/23 maakte hij al 20 doelpunten.

Youssef En-Nesyri is voor de voetbalfans een waargeworden droom. Met een speelstijl van een Mortal Kombat-vechter (waardoor zijn verende kopballen zijn eigen "finishing move" zijn geworden) heeft hij alle verwachtingen waargemaakt. Hij bezorgde Sevilla de overwinning op Villarreal met een furieuze kopbal uit een corner (2-1). "En-Nesyri’s doelpunt in de 94ᵉ minuut was cruciaal. Het is bijna onmogelijk om tegen hem te verdedigen als de bal goed wordt ingegooid", zegt Spaans voetbalkenner Terry Gibson in een podcast.

Lees ook: Hoe de Ramadan het leven van Youssef En-Nesyri beïnvloedt

"Je ziet hem in beweging en hij springt. Hij heeft een fantastische sprong. Het ziet ernaar uit dat hij niet te stoppen is eenmaal gelanceerd. Zijn beweging is goed en zijn techniek voor het kopwerk is verbeterd", voegt hij eraan toe. Voorafgaand aan deze overwinning was de Marokkaanse spits ook al de belangrijkste pijler van de 3-0 overwinning op Manchester United in de kwartfinales van de Europa League. De Atlas Leeuw, die Portugal op het WK in Qatar uitschakelde met een schitterende treffer, heeft inmiddels al 20 doelpunten gemaakt voor de Spaanse club en Marokko in 2022/23.

Lees ook: Youssef En-Nesyri: gisteren uitgejouwd, vandaag aanbeden

Daarnaast maakte de Spaanse krant Estadio Deportivo bekend dat En-Nesyri in januari een transfer van 17 miljoen pond naar West Ham heeft afgeslagen. Dat gebeurde slechts enkele weken nadat hij Marokko hielp om als eerste Afrikaanse team in de geschiedenis van het WK de halve finales te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team