Zoeken

"Vuile Moor", Youssef En-Nesyri beledigd na zijn goals

7 februari 2024 - 16:00 - Sport

©

Tijdens de viering van een van zijn doelpunten tegen Rayo Vallecano op maandag werd de Marokkaanse international Youssef En-Nesyri het doelwit van racistische beledigingen. Met twee doelpunten was En-Nesyri de man van de wedstrijd.

"Die Moor, zoon van een h***, vuile Arabier..." Dit zijn de onaanvaardbare woorden die door enkele supporters naar En-Nesyri werden geslingerd terwijl hij, zoals gewoonlijk, zijn doelpunt vierde door de grond te kussen. Dit zoveelste incident van racisme benadrukt dat het probleem in het Spaanse voetbal blijft bestaan, ondanks de maatregelen die de afgelopen maanden zijn genomen na herhaalde racistische gezangen aan het adres van Vinicius. La Liga heeft een procedure gestart om de feiten aan te klagen, meldt El Confidencial.

Lees ook: Youssef En-Nesyri schrijft geschiedenis met uniek record

Sevilla won met 2-1 van Rayo Vallecano in de Spaanse competitie. Beide doelpunten voor Sevilla werden gemaakt door Youssef En-Nesyri, die hiermee zijn eerste dubbel van het seizoen scoorde en zijn club de eerste overwinning van 2024 bezorgde, een week na de uitschakeling met Marokko in de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust tegen Zuid-Afrika.

Bladna.nl