Zoeken

Marokkaan in Spanje vermoordt zijn vader, een imam, om ’de duivel te verdrijven’

19 juli 2023 - 12:30 - Wereld

©

Een familiedrama heeft de vredige stad Vilafant, in het noorden van Spanje, geschokt. Een 22-jarige man van Marokkaanse afkomst heeft zijn vader koelbloedig neergestoken. Het slachtoffer was zeer gerespecteerd binnen de lokale moslimgemeenschap en diende als imam in een moskee in de stad.

Het 50-jarige slachtoffer was net thuisgekomen toen hij werd aangevallen. Volgens de Catalaanse politie, die werd gewaarschuwd door een ander familielid dat aanwezig was, werd de verdachte na de dodelijke aanval op zijn vader, opgenomen in een psychiatrische instelling vanwege mentale gezondheidsproblemen.

Lees ook: Verkeerd lichaam naar Marokko gerepatrieerd

De duidelijk verwarde jongeman zou hebben geschreeuwd dat hij "de duivel uit het huis wilde verdrijven" voordat hij de onherstelbare daad beging. De aanval was brutaal, waarbij de zoon een keukenmes en een schroevendraaier greep om zijn vader aan te vallen. Hij stak het slachtoffer in de keel en de rug. De imam had geen tijd om zich te verdedigen.

Lees ook: Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw voor hun zoon en pleegt zelfmoord

Na de moord verschanste de verdachte zich in de badkamer van hun appartement. Hij gooide de twee wapens uit het raam. De politie moest de badkamerdeur forceren om hem te arresteren. Een buurman, indirecte getuige van de feiten, vertelde de onderzoekers dat de jongeman de hele middag in het appartement had zitten roepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team