Zoeken

Ophef in Italië om "dure" pizza van 235 dirham in Marokko

20 augustus 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een pittige rekening voor twee pizza’s en bieren zorgt voor beroering in Italië. Restaurant Le Catanzaro in Marrakech krijgt massaal kritiek op social media door een vermeende rekening van 235 euro. Maar de echte prijs verrast velen.

Journaliste Fiorella Palmieri plaatste een post op social media over haar ervaring in het restaurant, waarbij ze opmerkte dat 235 voor twee pizza’s en bieren "een beetje overdreven" leek. Maar wat veel van haar Italiaanse volgers over het hoofd zagen, was dat de rekening in Marokkaanse dirham was, niet in euro’s. Omgezet naar de Europese munteenheid was het slechts ongeveer 22 euro.

Lees ook: Oplichting in Fez: Amerikaanse toeriste betaalt 450.000 dirham voor tapijten (video)

Het misverstand leidde tot een stroom van verontwaardigde reacties op social media, waarbij vele Italianen hun ongenoegen uitten over de prijs. De naam van het restaurant, identiek aan een Italiaanse provincie, versterkte wellicht de verwarring.

In een poging de situatie op te helderen, postte Palmieri later: "De rekening die ik heb gedeeld was echt, maar het was ironisch bedoeld. Ik had nooit gedacht dat dit zoveel reacties zou uitlokken." Ze benadrukte ook de humor in haar originele bericht en verwees naar het feit dat het restaurant in Marrakech ligt, niet in Italië.

Lees ook: Spaanse toeristen verbaasd over lage prijzen in Marokko (video)

Davide Bennato, een mediasocioloog, zocht contact met het restaurant en kreeg bevestiging over het werkelijke bedrag. De eigenaar legde uit: "De prijs is correct, maar in dirhams. En de naam Catanzaro? Die kozen mijn ouders 40 jaar geleden omdat het goed klonk en makkelijk te onthouden was."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team