Zoeken

Bokser Nabil Messaoudi onder elektronisch toezicht geplaatst in België

2 oktober 2022 - 23:00 - Wereld

©

De Belgische Marokkaanse bokser Nabil Messaoudi is in België onder elektronisch toezicht geplaatst. Hij wordt verdacht van gijzeling en moordpoging.

In juni van dit jaar hadden de Belgische autoriteiten een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de 23-jarige Nabil Messaoudi. Hij werd op 2 september op de London Heathrow Airport gearresteerd en op 14 september aan België uitgeleverd.

Lees ook: Voorarrest Belgisch-Marokkaanse bokser Nabil Messaoudi verlengd

Messaoudi wordt vervolgd voor ontvoering en moordpoging. Hij wordt ervan verdacht op 31 mei, samen met twee medeplichtigen een 28-jarige man in een auto te hebben gedwongen en hem vervolgens te hebben mishandeld. Reden van de mishandeling zou een een poging tot chantage of een vermeende verkrachting zijn. De andere verdachten in deze zaak zijn Yassine B.S.L. en zijn zus. Yassine werd op 1 juni gearresteerd en zijn zus twee dagen later, op 3 juni.

Lees ook: Bokser Nabil Messaoudi aan België uitgeleverd

Deze zaak dreigt de succesvolle carrière van de bokser in gevaar te brengen. Nabil Messaoudi had zichzelf, samen met zijn broer Anas Messaoudi, meerdere professionele doelen gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team