Zoeken

Yassine Bounou doet harten smelten met zoontje op WK (video)

13 december 2022 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse doelman Yassine Bounou verleidde de voetbalwereld met zijn fenomenale reddingsacties, zijn mooie glimlach en het potje voetbal met zijn zoon na de overwinning van de Atlas Leeuwen op Portugal op het WK 2022. Hij werd tot Man van de Match verkozen na de kwartfinale op het WK in Qatar tussen Marokko en Portugal.

De 31-jarige keeper van Sevilla werd voor de tweede keer uitgeroepen tot "Man van de Match", dit keer na de clash Marokko-Portugal (1-0). Voor de vierde keer in vijf wedstrijden slaagde hij er in zijn netten schoon te houden, ondanks pogingen van onder meer Bruno Fernandes, Joao Félix en Cristiano Ronaldo, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Marokko-Spanje: Yassine Bounou man van de wedstrijd

Yassine Bounou raakte de harten van voetbalfans ook door na de wedstrijd met zijn zoontje te voetballen op het veld. Het Twitter-account van de FIFA wijdde een publicatie aan de reacties van fans op dit moment: "De netten van Yassine Bounou hebben slechts twee doelpunten ontvangen tijdens de reis van Marokko op het WK. Het eerste was een eigen doelpunt van Nayef Aguerd en het tweede werd gescoord door zijn zoontje tijdens de viering van de halve finale".

Lees ook: Ouders, extra troef voor Marokkaanse spelers op WK

Nadat hij de trofee voor Man van de Match in ontvangst had genomen, gaf Bounou hem meteen weer weg. Hij was van mening dat zijn teamgenoot Youssef En-Nesyri, de maker van het enige doelpunt tegen Portugal, de rechtmatige eigenaar van de trofee was.

Bladna.nl