Zoeken

Ouders, extra troef voor Marokkaanse spelers op WK

12 december 2022 - 17:00 - Sport

©

Naast de spelkwaliteiten van de Atlas Leeuwen blijkt de massale steun en de betrokkenheid van hun families en met name van hun moeders, een extra troefkaart voor hun historisch succes op het WK.

Het was een goede zet van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) om de familieleden van het Marokkaans elftal uit te nodigen in Qatar en hen een all-inclusive verblijf aan te bieden in het basiskamp van de Atlas Leeuwen in de wijk West Bay in Doha. Samen met de andere supporters die bij elke wedstrijd in de stadions aanwezig zijn, vormen ze een grote morele en spirituele steun voor hun kinderen die de Marokkaanse vlag verdedigen. In een video die viraal gaat op sociale media doet de moeder van Yassine Bounou, de Marokkaanse doelman, een gebed voor haar zoon tijdens de penalty shoot-out. Het resultaat was een historische overwinning op Spanje (0-0, 3-0 op strafschoppen) en de eerste kwalificatie van Marokko voor de kwartfinales van het WK.

Lees ook: Moeder Bilal El Khannous "zo trots" op zoon

Na de wedstrijd waren fans ontroerd door de omhelzing tussen Saida Mouh en haar zoon Achraf Hakimi, die de winnende penalty scoorde. "Ik ben verliefd op Hakimi en zijn moeder, vooral omdat ik hun verhaal ken," twitterde een een fan. In een video is een emotionele Marokkaanse spits Youssef En-Nesyri te zien die zijn vader omhelst en kust. Fatima, de moeder van coach Walid Regragui, is ook in Qatar. "Ik woon al meer dan 50 jaar in Frankrijk en dit is de eerste wedstrijd waarvoor ik Parijs heb verlaten", vertelde ze aan de Marokkaanse sportzender Arryadia. "[Walid] zal iedereen die kijkt trots maken. Help hem en hij zal jou helpen. Ik heb hem opgevoed om uitmuntend te zijn. Moge God hem en alle anderen rust en troost brengen," zegt ze aan Middle East Eye.

Lees ook: Najib Amhali appt Ziyech en Amrabat na elke wedstrijd

Ook de andere momenten van het samenzijn van de spelers met hun vrienden en familie hebben een impact op de prestatie van de Atlas Leeuwen. Dit alles bracht Ayoub, een in Londen wonende Marokkaan die dinsdag deelnam aan de grote festiviteiten in de Britse hoofdstad, tot de overtuiging dat de massale steun die Marokko in Doha geniet een ingrediënt is van het ongekende succes van het team.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team