Zoeken

Yassine Bounou genoemd voor ’Beste keeper van het jaar’

27 december 2022 - 18:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Yassine Bounou staat op de shortlist voor de prijs van Doelman van het Jaar op de jaarlijkse ’The Best FIFA Awards’. De wereldvoetbalbond maakte eind vorige week de zeven genomineerden bekend.

De prijzen worden uitgereikt op 27 februari 2023 en hebben betrekking op de periode van 8 augustus 2021 tot en met 18 december 2022, aldus de FIFA. De winnaar volgt Edouard Mendy uit Senegal op, de winnaar van de editie van 2021.

Lees ook: Inter Milan heeft plannen voor Yassine Bounou

Op de lijst van zeven kandidaten voor de titel van beste keeper van 2022 staan naas Yassine Bounou ook Alisson Becker (Brazilië), Thibault Courtois (België), Dominik Livakovic (Kroatië), Emiliano Martinez (Argentinië), Mike Maignan (Frankrijk) en Manuel Neuer (Duitsland).

Lees ook: Yassine Bounou doet harten smelten met zoontje op WK (video)

De doelman van Sevilla was een van de architecten van de historische run van de Atlas Leeuwen naar het WK van 2022. Bounou behield drie clean sheets in 6 wedstrijden tijdens de competitie. De Marokkaanse international werd aan het einde van het seizoen 2021/2022 gekroond tot de beste doelman van de Spaanse competitie en won daarmee de Zamora Trofee, uitgereikt door het Spaanse sportdagblad Marca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team