Zoeken

Yassine Bounou: "Zonder voetbal weet ik niet wie ik zou zijn"

15 maart 2023 - 10:00 - Sport

©

De Marokkaanse doelman Yassine Bounou blikt terug op de briljante en uitzonderlijke run van de Atlas Leeuwen op het WK-2022 in Qatar.

"Ik hoop nog dergelijke momenten mee te maken. Dat zou me trots en gelukkig maken. Het is een passie. Voor mij draait alles om passie", aldus Bounou in een interview met FIFA+. De Atlas Leeuwen hebben voor het eerst in hun geschiedenis de halve finale van een WK bereikt. Een prestatie waaraan de doelman sterk bijdroeg. Hij werd ook twee keer tot "man van de wedstrijd" uitgeroepen, in de WK-wedstrijden tegen Portugal en Spanje.

Lees ook: Sevilla bereidt zich voor op vertrek Yassine Bounou

"De straten waren vol met fans en we voelden dat er iets uitzonderlijks gebeurde. In ons hoofd dachten we alleen maar aan het bereiken van de finale. Dat bleek niet mogelijk, maar we hebben toch iets ongelooflijks bereikt", vertelt de man die tijdens het WK de bijnaam "de lachende held" kreeg. Hij benadrukt ook dat er heel wat talenten zitten in de nationale ploeg, "die hebben bijgedragen tot het succes van de selectie."

Lees ook: Aanwezigheid Yassine Bounou op oefenduels Marokko onzeker door blessure

Yassine is ook het lot zeer dankbaar dat hem deze kans gaf. "Zonder voetbal weet ik niet wie ik zou zijn", zegt hij. De doelman is ook zeer blij met de nauwe band die hij met de nationale ploeg heeft. "Ze zijn als familie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team