Zoeken

Woning kopen in Marokko: notarissen verlagen prijzen

23 december 2023 - 22:19 - Economie

©

In Marokko hebben notarissen aangekondigd dat ze burgers in het hele land zullen ondersteunen gedurende het hele proces voor directe woninghulp in de periode 2024-2028.

Dit initiatief komt voort uit een recente overeenkomst die is ondertekend tussen minister Fatima Ezzahra El Mansouri van Volkshuisvesting, en Hicham Sabiry, voorzitter van de Nationale Raad van de Orde van Notarissen in Marokko. De overeenkomst beoogt de begeleiding en ondersteuning van burgers door notarissen tijdens het gehele proces van het verstrekken van directe woninghulp.

Lees ook: Huisvestingshulp: programma gepresenteerd aan Marokkaanse diaspora

Als onderdeel van dit partnerschap zullen de notarissen een totaalpakket aanbieden dat niet meer dan 2500 dirham zal kosten, een aanzienlijke verlaging van de gebruikelijke kosten van ongeveer 6000 dirham. Deze verlaagde tarieven omvatten de honoraria van de notaris en de dossierkosten, van het opstellen van de koopovereenkomst tot het verkrijgen van het eigendomscertificaat, exclusief de kosten van de staat. Dit voordeel geldt voor burgers die een woning willen kopen met een verkoopprijs van 300.000 dirham of minder.

Minister El Mansouri benadrukte het belang van deze overeenkomst als een belangrijke stap in de uitvoering van het nieuwe directe woninghulpprogramma. Dit programma beoogt de levensomstandigheden van burgers in zowel stedelijke als landelijke gebieden te verbeteren door de toegang tot fatsoenlijke huisvesting te vergemakkelijken en de sociale inclusie te bevorderen. Het nieuwe hulpprogramma zal de koopkracht van kopers versterken door directe financiële ondersteuning te bieden aan de laagste sociale klassen, variërend van 70.000 tot 100.000 dirham, afhankelijk van de prijs van de woning.

Lees ook: Huisvestingshulp in Marokko: voorwaarden en procedures

Tot slot is het ministerie van plan het proces van het volgen, beheren en evalueren van de toekenning van hulp aan kopers te digitaliseren via het digitale platform "DAAM SAKANE". Dit zal de efficiëntie en het succes van het hulpprogramma verder waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team