Zoeken

Koning Mohammed VI lanceert huisvestingshulp

19 oktober 2023 - 09:00 - Economie

©

Er komt meer duidelijkheid over de uitvoering van het nieuwe huisvestingshulpprogramma dat tot doel heeft de toegang tot eigendom te vergemakkelijken door Marokkaanse huishoudens een directe financiële steun toe te kennen.

Fatima Ezzahra El Mansouri, minister van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Huisvesting en Stadsbeleid, heeft op dinsdag het huisvestingshulpprogramma gepresenteerd aan Koning Mohammed VI in het koninklijk paleis van Rabat. Het bedrag van de directe hulp aan eerste kopers is vastgesteld op 100.000 dirham voor de aankoop van een woning waarvan de verkoopprijs lager is dan of gelijk aan 300.000 dirham inclusief btw. De staat zal een derde van de waarde van het eigendom financieren. Wat betreft de aankoop van een woning met een prijs tussen 300.000 en 700.000 dirham inclusief btw, zal de aangeboden hulp 70.000 dirham bedragen. Marokkanen die in Marokko of in het buitenland wonen, die geen eigendom in Marokko hebben en nog nooit huisvestingshulp hebben ontvangen, komen in aanmerking voor de hulp.

Lees ook: Woninghulp Marokko: dit zijn de bedragen

De woningen die worden voorzien in het kader van het nieuwe hulpprogramma voor huisvesting zullen worden gebouwd in overeenstemming met de goedgekeurde stadsplannen en voldoen aan technische en kwaliteitsnormen, volgens een mededeling van het koninklijk kabinet. Hiervoor is de oprichting van 12 regionale agentschappen voor Stedenbouw en Huisvesting gepland. "Dankzij de koninklijke aandacht heeft de huisvestingssector, met name sociale huisvesting, een gunstige ontwikkeling en constante groei doorgemaakt. De door de staat gesteunde programma’s gedurende de afgelopen twee decennia hebben miljoenen Marokkanen toegang gegeven tot fatsoenlijke huisvesting", aldus Fatima Ezzahra El Mansouri.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team