Zoeken

Buitensporige bankkosten: het Marokkaanse avontuur van een Amerikaanse

17 juli 2023 - 23:04 - Marokko

©

Een Amerikaanse toeriste kreeg in Marokko de schrik van haar leven toen ze haar ontvangstbewijs zag na geld te hebben opgenomen bij een geldautomaat op het vliegveld.

Op haar Facebook-pagina vertelt de toeriste dat ze 5000 dirham (ongeveer 500 dollar) opnam bij een geldautomaat op het vliegveld, maar dat haar rekening met 548 dollar werd gedebiteerd. De kosten zouden oplopen tot 70 dollar. Het ontvangstbewijs geeft aan dat ze 4,5% koersopslag moest betalen. "Wat is er gebeurd? En hoe kan ik voorkomen dat dit opnieuw gebeurt?" vraagt de jonge vrouw, die in Zweden woont, zich af.

Lees ook: Spaanse toeristen verbaasd over lage prijzen in Marokko (video)

De post van de Amerikaanse heeft veel reacties uitgelokt. "De enige keer dat ik van dergelijke kosten hoorde, was bij een wisselkantoor - het is schandalig voor een eenvoudige opname," schrijft een vrouw. "Daarom neem ik nooit geld op op vliegvelden. Ze vragen altijd een arm en een been," voegt een ander toe. "Dit is mij overkomen in Italië, geldautomaten kunnen vragen wat ze willen. Het is compleet krankzinnig," klaagt een internetgebruiker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team