Zoeken

Huisvestingshulp: programma gepresenteerd aan Marokkaanse diaspora

27 november 2023 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tijdens een informatiesessie in Madrid, gericht aan Marokkanen woonachtig in Spanje, werd het nieuwe Marokkaanse woninghulpprogramma gepresenteerd.

Deze informatiesessie maakt deel uit van de "Al Omrane Expo Marokkaanse diaspora", een rondreizende beurs. Het programma, dat in lijn is met de visie van Koning Mohammed VI, heeft als doel de toegang tot onroerend goed in Marokko te vergemakkelijken en de koopkracht van huishoudens te ondersteunen door directe financiële hulp aan kopers te bieden.

Lees ook: Huisvesting, een fata morgana voor jonge Marokkanen

Youssef El Houssni, secretaris-generaal van het Marokkaanse ministerie van Ruimtelijke Ordening, Stedelijke Ontwikkeling, Huisvesting en Stadsbeleid, lichtte toe dat de ontmoeting met de Marokkaanse gemeenschap in Spanje een gelegenheid was om de voorwaarden en criteria van het programma te verduidelijken. Dit geldt zowel voor het kopen van een huis in Marokko als voor investeringen in de Marokkaanse vastgoedsector. De financiële steun varieert van 100.000 dirham voor huizen met een verkoopprijs tot 300.000 dirham, en tot 70.000 dirham voor huizen tussen 300.000 en 700.000 dirham.

Lees ook: Huisvestingshulp in Marokko: voorwaarden en procedures

Housni El Ghazaoui, voorzitter van het directiecomité van de Al Omrane Group, presenteerde een nieuwe online platform waarmee Marokkanen in het buitenland toegang krijgen tot meer dan 26.000 woningen die de groep te koop aanbiedt in Marokko. Kamal Arifi, de Marokkaanse consul-generaal in Madrid, benadrukte de inspanningen van het ministerie van Buitenlandse Zaken om de dienstverlening aan Marokkanen in het buitenland te verbeteren, met name door de digitalisering van diensten.

Bladna.nl