Zoeken

Wonderbaby Yasmine overleeft aardbeving maar verliest ouders (video)

18 september 2023 - 10:00 - Marokko

©

Een klein wonder temidden van een enorme tragedie: de zes maanden oude Yasmine overleefde de verwoestende aardbeving van 8 september in Marokko, maar verloor haar beide ouders. Dit is haar aangrijpende verhaal.

Yasmine Aït Taleb is slechts zes maanden oud en al wees. Haar moeder was haar aan het voeden op de eerste verdieping van hun huis in het dorp Aït Ihya, in de provincie Taroudant, toen de krachtige aardbeving leidde tot de instorting van de hele verdieping. Wonderbaarlijk genoeg overleefde Yasmine, beschermd door de lichamen van haar omgekomen ouders.

Lees ook: Marokkaans dorp gered van aardbeving dankzij bruiloftsfeest

Na vele uren onder het puin werd Yasmine ontdekt door dorpsbewoners die op zoek waren naar overlevenden. "Het is een wonder van God," zei Hassan Sakhi, haar oom. Ondanks haar wonderbaarlijke overleving, is Yasmine niet ongedeerd. Volgens haar oom kon ze sinds de aardbeving niet stoppen met huilen en had ze voetverwondingen.

Nadat de dorpsbewoners de Koninklijke Strijdkrachten hadden gewaarschuwd, werd Yasmine snel overgebracht naar een veldhospitaal, waar ze de eerste medische zorg kreeg. Later werd ze naar het provinciaal ziekenhuis Mokhtar Soussi in Taroudant gebracht. De kosten voor haar ziekenhuisverblijf en behandeling worden volledig door de staat gedekt.

Lees ook: Marokkaanse lerares verliest haar 32 leerlingen in aardbeving

"Momenteel wordt ze gevoed door mijn schoonzus, die zelf ook een jong kind heeft," zegt Hassan Sakhi, die benadrukt dat Yasmine alleen door familie zal worden opgevangen.

Bladna.nl