Zoeken

Miss Colombia getuigt na aardbeving in Marokko

13 september 2023 - 10:00 - Marokko

©

Miss Colombia, Valentina Valderrama, was getuige van de krachtige aardbeving die Marokko in de nacht van vrijdag 8 september heeft getroffen.

De Colombiaanse schoonheidskoningin was met haar familie in Marokko voor een vakantie en om haar verjaardag te vieren toen de hevige aardbeving plaatsvond. In een live op Instagram deelde ze beelden van de aardbeving op vrijdag om 23.11 uur.

Lees ook: Cristiano Ronaldo’s hotel toevluchtsoord voor slachtoffers aardbeving Marokko?

Miss Universe Colombia vertelt dat ze op het moment van de aardbeving in een kamer op de tweede verdieping van een hotel was en naar buiten wilde rennen, maar dat de deuren vastzaten. Ze zegt uiteindelijk de deuren open te hebben gekregen en met haar familie in veiligheid te zijn gebracht op het dakterras van het hotel.

Lees ook: Koning Mohammed VI bezoekt slachtoffers aardbeving

In haar video legt Valentina uit dat ze vanaf die hoogte de stad in rook zag vanwege instortende gebouwen. Ze geeft toe dat ze erg bang was en beschrijft de chaos in de straten nabij het hotel en de overvolle gezondheidscentra. Miss Colombia en haar familie zoeken een manier om terug te keren naar Colombia.

Bladna.nl