Zoeken

Marokkaans dorp gered van aardbeving dankzij bruiloftsfeest

13 september 2023 - 22:22 - Marokko

©

Een bruiloftsfeest heeft alle inwoners van een Marokkaans dorp gered tijdens de dodelijke aardbeving op 8 september, waarbij hun stenen en aarden bakstenen huizen werden vernield.

De avond voor de bruiloft van Habiba Ajdir (22), en Mohammed Boudad (30), een appelproducent, dat op zaterdag in haar dorp Kettou zou plaatsvinden, organiseerde de familie van de bruid een nachtelijk feest zoals de traditie voorschrijft. Een video die door een gast is gemaakt, toont het moment waarop de aardbeving plaatsvond, met beelden van muzikanten in traditionele kledij die op fluiten en handtrommels van geitenvel speelden, gevolgd door chaos, duisternis en geschreeuw, meldt NDTV World. "We wilden feestvieren. Toen sloeg de aardbeving toe. Ik wist niet of ik me zorgen moest maken om haar dorp of het mijne," zei Boudad.

Lees ook: Younass en Samira overlijden tijdens huwelijksreis in Marokko

Ighil Ntalghoumt, het arme dorp van Habiba Ajdir, werd verwoest achtergelaten. Veel inwoners zijn nu dakloos. Volgens de bewoners zijn er geen doden of ernstig gewonden te betreuren, zoals elders in de regio Adassil, dicht bij het epicentrum van de schok. Veel inwoners van naburige dorpen van Ighil Ntalghoumt, die ook waren gekomen om het feest van de familie Ajdir bij te wonen en een maaltijd van rundvlees tajine te delen, overleefden de aardbeving dankzij het feest. De 8-jarige Ahmed is de enige die gewond is geraakt bij de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter. Een steen viel op zijn hoofd waardoor hij een schedelbreuk opliep.

Lees ook: Miss Colombia getuigt na aardbeving in Marokko

De grote tent die de vader van de bruid, de 54-jarige Mohamed Ajdir, in de tuin van zijn huis had opgezet voor de gasten, is nu een onderkomen geworden voor de dorpelingen, die zeggen snel stevigere huisvesting nodig te hebben, omdat kouder en vochtiger weer later in de week wordt verwacht. De aardbeving heeft ook de weg geblokkeerd die de bruid samen met de broer van Boudad en diens vrouw zou nemen om zich op zaterdag bij haar echtgenoot in Kettou te voegen. De echtgenoot van Habiba had 150 kippen en 30 kg fruit gekocht om de bruiloft de volgende dag te vieren, maar een groot deel daarvan is nu bedorven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team