Zoeken

Woede om hoge busprijzen na Eid ul-Fitr in Marokko

16 april 2024 - 17:00 - Marokko

©

Veel reizigers in Marokko zijn boos over de fors gestegen ticketprijzen voor busvervoer na Eid ul-Fitr. De vervoersbedrijven lijken te profiteren van de drukte tijdens de feestdagen.

Op zondag was het erg druk in de busstations van grote steden als Fez, Casablanca en Marrakech. De vervoersbedrijven verdubbelden de ticketprijzen om te profiteren van de extra vraag. Dit zorgde voor veel onvrede onder de reizigers, die de plotselinge prijsstijging onterecht vinden en niet in verhouding met hun koopkracht.

Lees ook: Eid ul-Adha Marokko: bustickets onbetaalbaar

"Als de vraag naar openbaar vervoer afneemt, zien we de prijzen dalen met wel 50 procent," legde minister van Transport en Logistiek Mohamed Abdeljalil onlangs uit. "Tijdens feestdagen en andere uitzonderlijke momenten met veel vraag, stijgen de prijzen daarentegen, soms zelfs boven het maximumtarief."

Lees ook: Taxiprijzen dwarsbomen succes low-cost vluchten in Marokko

Vorig jaar juni zei Abdeljalil in het parlement dat "vervoerbedrijven 20 procent boven het maximumtarief mogen rekenen om extra diensten te kunnen aanbieden en de kosten van lege terugritten te dekken." In Marokko zijn er zo’n 1540 busbedrijven die gebruikmaken van 64 busstations.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team