Zoeken

Eid ul-Adha Marokko: bustickets onbetaalbaar

26 juni 2023 - 20:00 - Marokko

©

De tarieven voor busvervoer zijn bijna verdubbeld op de busstations van Casablanca en Rabat aan de vooravond van Eid ul-Adha, ondanks de subsidies van de staat aan vervoerders om de stijging van de brandstofprijzen op te vangen.

De prijzen van bustickets zijn gestegen tot 400 dirham voor eersteklas bussen en 300 dirham voor tweedeklas bussen op de routes tussen Casablanca en Rabat, en de oostelijke en zuidelijke regio’s, meldt Al Akhbar. Deze sterke prijsstijging heeft de woede van de gebruikers gewekt.

Lees ook: Eid ul-Adha in Marokko: schapen aan prijs van goud

"Na de duizelingwekkende prijsstijgingen van basisproducten, worden burgers nu ook geconfronteerd met de stijgende ticketprijzen voor transport in aanloop naar Eid ul-Adha. Deze stijging doet zich voor ondanks het feit dat de regering sinds maart 2022 financiële steun heeft verleend aan professionele vervoerders om de impact van de stijgende brandstofprijzen te verzachten," verklaarde PPS-afgevaardigde Nadia Touhami in een vraag aan de minister van Transport en Logistiek.

Lees ook: Officieel: dit is de datum van Eid ul-Adha in Marokko

De Professionele Vereniging van Wegvervoer legt uit dat "de prijsstijging van de tickets te wijten is aan de kosten van de reizen die de afgelopen drie jaar zijn verdubbeld. De tarifering bepaald door het toezichthoudend ministerie via zijn provinciale directies dateert van jaren geleden, terwijl de markt grote veranderingen heeft ondergaan, voornamelijk als gevolg van de stijging van de brandstofprijzen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team