Zoeken

Marokkaanse diaspora boos op Royal Air Maroc

20 mei 2024 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse expats in de Verenigde Staten en Canada uiten hun onvrede over de fors gestegen ticketprijzen van Royal Air Maroc voor vluchten van en naar Marokko. De prijzen zijn sinds begin dit jaar flink toegenomen, wat tot grote frustratie leidt.

De Marokkaanse diaspora in Noord-Amerika klaagt met name over de hoge tarieven voor vluchten naar verre bestemmingen zoals Marokko. Ze eisen van Royal Air Maroc dat de prijzen worden verlaagd en dat er speciale tarieven worden ingevoerd om de concurrentiepositie te verbeteren.

Lees ook: Minister onthult prijzensysteem Royal Air Maroc

Khadija Arouhal, parlementslid van de PPS-partij in Marokko, heeft in een schriftelijke vraag aan de minister van Transport en Logistiek om opheldering gevraagd. Ze wil weten welke maatregelen er worden genomen om de ticketprijzen voor vluchten tussen Noord-Amerika en Marokko betaalbaar te houden, zodat Marokkanen in deze regio tijdens de komende Operatie Marhaba naar hun thuisland kunnen reizen.

Lees ook: Royal Air Maroc innoveert met ticketprijzen

Naast lagere ticketprijzen is het volgens Khadija Arouhal ook dringend nodig om de Marokkaanse luchthavens uit te breiden. Zo kunnen ze meer grote vliegtuigen, die geschikt zijn voor langeafstandsvluchten, afhandelen. De politica pleit er ook voor dat de werkzaamheden worden afgerond vóór het WK 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team